Байгууллагад ажилтан сонгон шалгаруулах, сургаж хөгжүүлэх, ажилчдын харилцаа холбоог сайжруулах, хүний нөөцийн бодлого, хөтөлбөр, практикуудыг төлөвлөх, хэрэгжүүлэх, үнэлэх замаар байгууллагын хүний нөөцийг бүрдүүлэх, хадгалах чиг үүргийг хэрэгжүүлж, удирдлагыг мэдээ мэдээллээр ханган ажлын үр дүнг тайлаглах.
• Бэлэн бүтээгдэхүүн бүртгэх, зарлага, тооллого • Захиалгын дагуу бэлтгэх • Бэлэн бүтээгдэхүүнийг борлуулагч тус бүрт хөдөлгөөн хийх • Бэлэн бүтээгдэхүүний эхний эцсийн үлдэлдлийг байнга мэдээллэх
Ахлах тогоочийн шууд удирдлага доор тавьсан шаардлагыг биелүүлж ажиллана. Хоол хүнс бэлтгэх, аяга таваг угаах, гал тогоо, хоолны заал, хүнсний агуулахын цэвэрлэгээг хариуцан ажиллах.
Байгууллагын санхүү, эдийн засгийн бодлогыг баримталж бэлэн бүтээгдэхүүн хүлээн авах, олгох, анхан шатны бүртгэл хөтлөх, дуусч буй нөөцийн талаарх мэдээллийг удирдах ажилтнуудад хурдан шуурхай үнэн зөв мэдээлэх, бэлэн бүтээгдэхүүний хадгалалт хамгаалалт хариуцаж, хяналт тавих