1. Хоол үйлдвэрлэлийн бүх төрлийн нэр төрлийн хоолны технологийн карт боловсруулах 2. Хоол үйлдвэрлэлийн хэсгийн үйл ажиллагааг удирдах зохион байгуулах 3. Хоолны амт чанар, ажилтнуудын харилцаа, ур чадварыг байнга шаардлагын түвшинд байлгах 4. Үйлдвэрлэлийн процессын боловсруулалт, сайжруулалтыг удирдах 5. Технологийн стандарт, журамд нийцэж байгаа эсэхийг хянах 6. Бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдлыг хянах
Хүний нөөцийн стратеги, бодлогыг боловсруулан хэрэгжүүлэх Ажилтнуудын сонгон шалгаруулалт, ярилцлага явуулах Ажилтны гүйцэтгэлийг үнэлэх, хөгжүүлэх Ажилтан, удирдлагын хоорондын харилцааг сайжруулах Ажлын орчин, соёлыг хөгжүүлэх Ажилтны сургалт, хөгжлийн хөтөлбөрийг зохион байгуулах Цалин, урамшууллын бодлогыг боловсруулах