Бэлэн бүтээгдэхүүний орлого, зарлагыг баримтын дагуу хүлээж авах, хүлээлгэн өгөх Ажлын байрны тодорхойлолт тусгагдсаны дагуу
Бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн явцад түүхий эдээс эцсийн бүтээгдэхүүн хүртэлх бүх дамжлагад микробиологи болон химийн шинжилээг тогтмол хийж үл тохирол бүхий бүтээгдэхүүн худалдаанд гарахаас сэргийлэх
Бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн явцад түүхий эдээс эцсийн бүтээгдэхүүн хүртэлх бүх дамжлагад микробиологи болон химийн шинжилээг тогтмол хийж үл тохирол бүхий бүтээгдэхүүн худалдаанд гарахаас сэргийлэх
Үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийн хэвийн үйл ажиллагааг хангах, тоног төхөөрөмжийн аюулгүй, найдвартай байдлыг хангах, засвар үйлчилгээ, техникийн үзлэгийг тогтмол хийх
Хүнс үйлдвэрлэлд үйлдвэрлэж буй бүтээгдэхүүний амин дэм, тэжээллэг чанарыг алдагдуулахгүйгээр технологийн дагуу хийх, хадгалах, хамгаалах аргуудыг төлөвлөж хийнэ. Стандарттай холбоотой бичиг баримтуудыг боловсруулах, хууль тогтоомж дүрэм журмын хэрэгжилтийг хангуулах, бүтээгдэхүүн хөгжүүлэх, сургалт зохион байгуулах, чанартай холбоотой мэдээ мэдээлэл бэлдэх байршуулах Үүрэг даалгавар: Үйлдвэрийн үйл ажиллагаанд оролцон удирдах Шинэ бүтээгдэхүүн хөгжүүлэх Бүтээгдэхүүний технологи арга ажиллагаанд хяналт тавих АБТ-д заагдсан бусад чиг үүрэг