Хоол хүнсийг бэлтгэж боловсруулах. Хоол бэлтгэгчийн ажлыг удирдан зохион байгуулах. Хоол хүнсний амт чанарыг шалгах. Тусгай жор болон өөрийн зохиосон жор, орцын дагуу хоолны орцыг жигнэж, холих. Хоол хүнс бэлтгэх, эрүүл ахуйн стандарт шаардлага хангасан, аюулгүй орчныг бүрдүүлэх зорилгоор гол тогооны өрөө, гал тогооны хэрэгсэл, тоног төхөөрөмж болон үйлчилгээний хэсгийг цэвэр байлгаж, шалгах. Ажилчидын болон зочидын хоолыг бэлтгэхэд шаардагдах бүх ажлыг зохион байгуулах, гүйцэтгэх Гал тогоо, хоолны газрын цэвэрлэгээг хийх Гал тогооны хүнсний материалыг зохих журмын дагуу хүлээн авах, хадгалах, Өдөр тутмын шаардагдах эд материалын орлого, зарлагын бүртгэл хөтлөх Рестораны менежерт тайланг бэлтгэж өгөх Өөрийн хариуцсан багаж хэрэгсэлээ хариуцан ажиллана Хөдөлмөрийн аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн хууль журам, компанийн дотоод журам, аюулгүй ажиллагааны баталсан заавар, зааварчилгааг мөрдөж ажиллах. Хоолны дээжийн дэвтэр хөтлөх